Her hos Dorch og Danola har vi et stort udvalg af forskellige vinkelslibere fra markedets mest anerkendte mærker. I vores sortiment finder du både akku vinkelslibere og de traditionelle el drevne.
Find din næste vinkelsliber hos Dorch og Danola
En vinkelsliber er det ideelle værktøj, uanset om du skal polere, slibe eller skære i stærke materialer såsom metal. Vinkelsliberen kan tilmed også bruges slibning og polering af forskellige overflader. Desuden kan vinkelsliberen benyttes i stedet for rundsaven, når materialerne bliver for hårde. Indenfor vinkelslibere skelner man mellem Ø 125 mm og Ø 230 mm skiver og antallet af watt.
Du kan vælge imellem forskellige vinkelslibere fra kvalitetsmærker som blandt andet Bosch, AEG, Makita, Dewalt og Milwaukee.
Hvad er en vinkelsliber?
En vinkelsliber er en mindre håndholdt maskine, der egner sig til flere arbejdsopgaver som blandt andet skæring, polering og slibning. Før i tiden var en vinkelsliber noget, der kun tilhørte den professionelle håndværker. Men teknologien har udviklet sig, og med vinkelsliberens mange anvendelsesmuligheder er det nu allemandseje – og med det mener vi virkelig ALLE. Vinkelsliberen er for de fleste en del af basisværktøjskassen. Vinkelsliberen findes i mange forskellige udformninger med forskellige evner og påtænkte anvendelsesmuligheder.
I starten var vinkelsliberen en tung maskine, der var lavet af støbejern. Det gjorde arbejdet besværligt, når maskinen var håndholdt, men anstrengende at holde i længere tid af gangen. De var på mange måder altså mere besværlige end til gavn, når der skulle slibes, poleres eller skæres. Det har heldigvis ændret sig med udviklingen, og i dag findes vinkelsliberen i mange forskellige udformninger, der dog alle har det til fælles, at de er nemme og brugervenlige at anvende.
Dette skal du overveje, inden du vælger en vinkelsliber
Der findes mange forskellige typer af vinkelslibere i forskellige design og med forskellig ydeevne og funktioner. Derfor er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du køber en tilfældig vinkelsliber, der ikke lever op til dine krav eller som måske er meget dyrere, end hvad du havde behøvet at købe. Det svarer lidt til at købe en jeep, hvis du er én person og skal bruge den til bykørsel.
Her gennemgår vi nogle af de ting, der er vigtige at overveje eller lægge mærke til, når du skal købe din vinkelsliber:
Kraft og saft
En af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, når du skal købe en vinkelsliber, er dit behov for kraft på maskinen. Det afhænger blandt andet af, hvor ofte du skal bruge din maskine og hvilke typer af opgaver, den skal kunne håndtere. Generelt kan du rette dig efter følgende:
- Polering: 500 watt
- Slibning: 1.000 watt
- Skæring i lettere materialer: 1.500 watt
- Skæring i hårde materialer: 2.500 watt
Hvis du primært skal anvende din vinkelsliber til mindre slibe- og poleropgaver, er der måske mindre behov for at investere mange penge i en dyr maskine med en kraftig motor. Her kan en billig vinkelsliber formentlig klare opgaven.
Skal du i stedet bruge din vinkelsliber i dit daglige hverv? Så er det formentlig en fordel at vælge en stor vinkelsliber. En vinkelsliber 230 mm med en 2.400 watts motor som denne Bosch vinkelsliber er et godt bud på en maskine, der kan klare de fleste opgaver.
Dit valg af vinkelsliber afhænger også af, hvor ofte du skal bruge den. Er det til gør-det-selv-brug en gang i mellem derhjemme, så er behovet for en udholdende og stærk maskine måske mindre. Er du derimod afhængig af, at din vinkelsliber kan holde arbejdsdag efter arbejdsdag? Så vælg en vinkelsliber med høj motoreffekt. Her er det også relevant af tænke over, om du skal vælge en akku vinkelsliber eller en vinkelsliber med ledning, som beskrevet ovenfor.
I forlængelse af snakken om maskinens kraft er det også en fordel, hvis du kan justere hastigheden på omdrejningerne på vinkelsliberen. Det gør det nemmere at styre maskinen og tilpasse hastigheden til den enkelte arbejdsopgave.
Hus og vægt
En maskine er ikke bedre end det hus, den er udstyret med. Huset er nemlig omdrejningspunkt for hele maskinen. Et solidt hus giver en solid maskine, der kan være din bedste ven i mange år frem. For at holde huset rent og stærkt er det vigtigt, at det er beskyttet mod fugt og støv. I huset er de elektroniske dele placeret, og de kan ikke tåle at blive udsat for forskellige materialer.
Vægten på vinkelsliberen er også en vigtig faktor. Generelt vejer en vinkelsliber mellem 1,5 og 6 kg. Bruger du ofte din vinkelsliber i lang tid af gangen, er det en fordel, hvis den ikke er for tung. Ellers kan det hurtigt ende med, at du skal holde unødvendige pauser. Du kan selvfølgelig også se det som en undskyldning for at bruge mange timer i fitnesscentret.
Afkøling på en vinkelsliber
Alle maskiner kan risikere at blive overophedet, når de bruges effektivt i en periode. Det gælder også for en vinkelsliber. God udluftning kan have betydning for, om varmen og skidtet, der udledes fra maskinen, kan finde vej væk. Nyere vinkelslibere er i dag udstyret med elektronisk afkøling eller en funktion, hvor motoren selv slår fra, inden den brænder sammen eller overbelastes. Det er blandt andet værd at prioritere, hvis du har planer om at bruge din vinkelsliber i lang tid af gangen.
Vinkelsliber med eller uden greb
Da vinkelsliberen er et håndholdt power tool, er det vigtigt, at den er sikker og nem at bruge. Både for din sikkerhed og for udseendet på dine projekter. Der er flere ting på vinkelsliberen, der har betydning for, hvor brugervenlig den er. Det kan være en fordel med en maskine, der har et støttegreb. I hvert fald hvis du skal lave mere krævende projekter som skæring. Skal du primært bruge din vinkelsliber til polering og lignende, kan det være unødvendigt med et støttegreb. Vælger du en vinkelsliber med støttegreb, er det en fordel, hvis grebet kan placeres på begge sider af maskinen. Og så skal grebsfladerne gerne være udstyret med en skridsikker overflade.
For at sikre et godt greb på vinkelsliberen er det også en fordel, hvis maskinen er udstyret med en startknap, så du nemt kan slukke og tænde for din maskine uden at udsætte dig selv for potentielt farlige situationer.
Beskyttelse
Som med andre power tools er det vigtigt, at du tænke ekstra beskyttelse ind i dit valg. Og her snakker vi både beskyttelse af dig og din maskine. På selve vinkelsliberen skal der være en beskyttelsesskærm, der holder støv og gnister væk fra dig. Den skal gerne kunne justeres og rykkes, så den bedst muligt beskytter dig, uanset hvilken vinkel du sliber fra.
Der er andre funktioner, der er vigtige, når det handler om beskyttelse. En af dem er lejer, der er beskyttet mod støv. På den måde er vinkelsliberens levetid forlænget, da støv og skidt ikke så nemt finder ind til de bevægelige dele på maskinen. Og så er det vigtigt, at maskinen er beskyttet mod selvstart, så den ikke begynder at køre, når den sluttes til strøm. Det kan være yderst farligt for dig, der skal bruge maskinen og står i nærheden.
Udvalget til dit behov
Hos Dorch & Danola tilbyder vi et stort udvalg af vinkelslibere fra de mest anerkendte brands, heriblandt Festool og mange flere. Vi tilbyder også et stort udvalg af elektriske vinkelslibere og akku vinkelslibere.
Desuden tilbyder vi et udvalg af tilbehør til de mange forskellige vinkelslibere.
Hvordan vælger jeg den rigtige vinkelsliber?
Inden du går ud og køber en vinkelsliber, bør du gøre dig nogle forskellige overvejelser, så du sikre dig, at du får den rette vinkelsliber, der passer til dine behov.
-
Det første du bør overveje, er, hvor ofte du tror, du kommer til at bruge den? Hvis du ved, at vinkelslibere er et værktøj, du kommer til at bruge meget og til store opgaver, bør du vælge et kraftfuld model, så du ikke møder nogle restriktioner. Står du ikke overfor store eller hyppige opgaver, kan du gå lidt ned i niveau og vælge en mindre kraftfuld vinkelsliber.
-
Hvilke opgaver skal du bruge en vinkelsliber til? Vinkelsliberen er et alsidigt værktøj, der kan skære igennem mange forskellige slags materialer, som var det smør, men der er stadig forskel på, hvad de forskellige modeller, hver især er bedst til. Derfor bør du tænker over, hvad det er du skal bruge din vinkelsliber til, og derefter afgrænse, hvilken model der kan hjælpe dig bedst muligt. Derudover skal du også finde de rigtige klinger.
-
Skal din vinkelsliber køre på batteri eller el? Drivmidlet har meget at sige for, hvor kraftig din vinkelsliber er. Derfor er det vigtigt, at du overvejer, hvad du skal bruge din vinkelsliber til, så du er sikker på, at vinkelsliberen er kraftfuld nok. Skal du bruge klare store opgaver, er en stor vinkelsliber at foretrække. Ofte er de el drevne vinkelslibere også de kraftige og kan dermed klare de helt store opgaver. Det er dog ikke at sige, at en akku vinkelsliber ikke er god. De er rigtig gode! Teknologien er kommet rigtig langt de seneste år.
Er du i tvivl om, hvilken vinkelsliber, der egner sig bedst til de formål, du skal bruge den til, så tøv ikke med at kontakte os. Vi skal nok vejlede dig, så du gør dig det bedste køb.
Hvad bruges en vinkelsliber til?
Som nævnt har en vinkelsliber en lang række anvendelsesmuligheder, hvis man sammenligner med for eksempel en rundsav. Du kan bruge den til at slibe, skære slibe, bore, fræse, rense, bolere, børste og meget mere. Og så kan den bruges til forskellige materialer som sten, metal osv. Er der rust på din metaloverflade? Så er vinkelsliberen det rette værktøj til opgaven. Skal du fritskære klinger? Vinkelsliber! Eller trænger din billak til en polering? Du gættede rigtigt. Brug din vinkelsliber. Hvad vi prøver at fortælle er altså, at en vinkelsliber har mange anvendelser og er et godt bud på en maskine, der kan dække de fleste behov.
- Skære i metal: Skal du forkorte et metalrør eller på anden måde skære i metal? Så kan du lynhurtigt skære igennem med en vinkelsliber.
- Skære i sten og fliser: Som nævnt er en vinkelsliber perfekt, når der skal skæres i hårde materialer, som eksempelvis fliser og sten.
- Slibning af klinger: Du kan også bruge en vinkelsliber til slibe klingerne på dine andre haveredskaber og værktøj.
- Slibning af beton: Du kan ligeledes bruge din vinkelsliber, hvis du eksempelvis skal slibe betongulve.
De forskellige typer af vinkelslibere
Inden du begiver dig ud i at købe en vinkelsliber, så skal du gøre dig nogle tanker om, hvilke behov du har til, hvad din maskine skal kunne. Der findes nemlig flere forskellige slags vinkelslibere, der er oplagt til forskellige slags opgaver.
Mini vinkelsliber
En såkaldt mini vinkelsliber har fået navnet efter sin størrelse og tildeles sine begrænsninger. Mini-vinkelsliberne referer til de vinkelslibere, der bruger skæreskriver med en diameter på op til 115 mm. Denne type vinkelsliber er god til skæring i metal, men skal du skære i beton, anbefaler vi at bruge en stor vinkelsliber. Med en lille vinkelsliber kan du ofte bedre komme til, når pladser, som vinkelsliberen skal bruges i, er trang. Og så egner den sig især godt til opgaver, der ikke har en store overflade.
Vinkelsliber med tohåndsgreb eller ethåndsgreb
Langt de fleste vinkelslibere er i dag udstyret med et tohåndsgreb. Det giver god støtte og stabilitet til brugeren og gør det nemmere at arbejde med sliberen. Men jo større en vinkelsliber bliver, jo tungere bliver den også. Derfor er det en god ide at overveje, hvor meget du egentlig har brug for i din vinkelsliber. Det kommer vi nærmere ind på længere nede.
Vinkelsliber med ledning
En vinkelsliber med ledning er et godt bud på en stærk og kraftfuld vinkelsliber, der holder til det meste. Når en ledning er koblet til en maskine, betyder det ofte større kraft og længere arbejdstid, og det samme gælder med vinkelsliberen. Med en ledning slipper du for at tænke på, hvor længe du kan arbejde med din maskine, før den løber tør for strøm eller mister kraft. Til gengæld er du mere begrænset på dit arbejdsområde, når du arbejder med en maskine, der har en ledning tilkoblet. Der skal nemlig altid være et strømstik i nærheden. Og så skal du gøre op med, om du kan leve med, at der er en ledning at tage hensyn til, mens du arbejder.
Vinkelsliber med batteri
En akku vinkelsliber eller batteri vinkelsliber har ingen ledning, men drives i stedet af et batteri, der er indbygget i maskinen. Det gør den nem at tage med rundt, og du kan arbejde med vinkelsliberen lige der, hvor behovet opstår. Og så undgår du, at der er en ledning, der kommer i vejen. Når du vælger en vinkelsliber med batteri, skal du tjekke, hvor godt batteriet holder strøm. Det er nemlig afgørende for, hvor effektiv den er. Jo bedre og stærkere vinkelsliber batteri, jo længere holder din vinkelsliber.
Når du vælger en akku vinkelsliber, skal du lægge mærke til, hvilken slags vinkelsliber batteri der følger med. Går du efter en maskine med et 18 v batteri er du godt dækket ind. En 18 v vinkelsliber som for eksempel denne Makita vinkelsliber er et godt bud. Ved både Bosch og Makita finder du et stort udvalg af akku vinkelslibere med 18v li ion batterier, hvor der medfølger både batteri og lader. Har du allerede udstyret til din vinkelsliber, kan du selvfølgelig også finde maskiner uden batteri og lader.
Hvilket mærke skal du vælge?
Det er svært at sige præcis, hvilket mærke lige netop du skal vælge. De er allesammen gode på hver deres måde, men deler dog også oftest de samme kvaliteter. Så valget af mærke, er op til dig selv.
Der, hvor du finder den største variation, er i designet. Hver mærke har deres eget design, som også kan have en indflydelse for funktionaliteten.
Makita vinkelsliber
Makita er et japansk værktøjs mærke, der er anerkendte af håndværkere og handymen verden over. Du vil ikke gå galt i byen med en vinkelsliber fra Makita. Er du på udkig efter en akku vinkelsliber, bør du bestemt kigge efter en model fra Makita. De har kredset for teknologien, så du kan være sikker på at få en vinkelsliber af bedste kvalitet.
Vinkelslibere fra Dewalt
De stilfulde mærke, der kun laver værktøjer i sorte og gule farver, er ikke kun kendt for design. Med et værktøj – og særligt en vinkelsliber – fra Dewalt er du sikker på, at du får en kraftfuld og yderst holdbar vinkelsliber, der vil kunne tjene mange formål i mange år frem.
Milwaukee vinkelsliber
Det postkasse-røde værktøjs mærke fra Amerika er en sikker klassiker blandt mange håndværkere og semi-profesionelle fagmænd. Vælger du en vinkelsliber fra Milwaukee, er du sikker på, at du får en vinkesliber af højeste kvalitet. Det amerikanske mærke er særligt populære for deres akku værktøjer. Er du på udkig efter en kraftfuld og nemt manøvrerbar vinkelsliber, bør du kraftigt overveje en vinkelsliber fra Milwaukee.
Bosch vinkelsliber
Find din nye Bosch vinkelsliber her hos Dorch & Danola. Når noget kommer fra Tyskland, kan man næsten være sikker på høj kvalitet. Og det er ingenlunde anderledes, når det kommer til Bosch vinkelslibere. De findes både som akku-varianter og med ledning, ligesom du kan finde Bosch vinkelslibere med skiver på både 125 og 230mm.
Køb din nye vinkelsliber hos Dorch & Danola
Køb din nye vinkelsliber hos Dorch & Danola. Vi er din garant for værktøj af super høj kvalitet. Hvis du har nogle spørgsmål til udvalg eller specifikt værktøj, er du altid velkommen til at ringe på +45 66 15 50 40.
Du er selvfølgelig også meget velkommen til at besøge vores fysiske butik i Odense, hvor vi gerne giver en kop kaffe og tager en snak om vind, vejr og vinkelslibere. Se hvad vores tidligere kunder siger om os her
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
DeWalt 18V XR 125mm kulløs vinkelsliber med vippekontakt, løs enhed i TSTAK1.692,00 kr. 1.353,60 kr.Fjernlager
-
DeWalt 18V XR 125 mm vinkelsliber med FLEXVOLT ADVANTAGE - uden batteri/lader1.913,00 kr. 1.530,40 kr.Fjernlager
-
-
-
-
-
-
-
Bosch Akku-vinkelsliber GWX 18V-10 PSC Professional Solo L-BOXX2.358,00 kr. 1.886,40 kr.Fjernlager
-
-
-
-
Bosch Akku Vinkelsliber GWS 18V-10 SC Professional (solo) + L-BOXX, tilbehør2.177,00 kr. 1.741,60 kr.Fjernlager
-
Bosch Akku Vinkelsliber GWS 18V-10 Professional (solo) + L-BOXX, tilbehør2.394,00 kr. 1.915,20 kr.Fjernlager
-
-
-
-
-
-
-
-
-